Eperiența mobilităților academice în cadrul programelor UE constituie o etapă fundamentală în evoluția profesională a cadrelor didactice de la cea mai apreciată universitate din R. Moldova – Universitatea de Stat din Moldova. Programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport a deschis noi uși de colaborare ale Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA).

Dr. Natalia Putină, lector la Departamentul Științe Politice și Administrative, a stabilit parteneriate cu profesori și studenți din centre academice ale statelor membre ale UE, precum Universitatea din Oradea, România (2015), Universitatea din Opole, Polonia (2017), Universitatea Beira Interior, Portugalia (2018).

”Formarea pedagogică continuă, prin intermediul Programului Erasmus+, m-a determinat să redefinesc anumite reprezentări cu privire la obiectivele educației din învățământul superior. Am încercat să mă reinventez pe mine însămi, în calitate de cadru didactic, pentru a avea o prezență de nivelul exponentului universității europene de azi, în fața unui public nou și necunoscut.

În afara oportunităților extraordinare de dezvoltare personală, a schimbului de experiență, relaționare și cunoaștere a unor sisteme universitare diverse, schimbului cultural, am învățat cum e să descopăr impactul pozitiv al lecțiilor realizate în universitățile-gazdă”, afirmă lectorul Natalia Putină.

Mobilitățile Erasmus+ sunt ocazii deosebite de a face cunoscută Republica Moldova în mediile academice europene și de a stabili noi punți de cooperare între Universitatea de Stat din Moldova și alte instituții de învățământ superior.

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM

Maps
Contacts
Toleranță zero corupției