Prin intermediul Programului UE Erasmus + pentru educație, formare, tineret și sport, am vizitat Universitatea din Granada (Spania), în perioada lunii iulie 2018, cu ocazia Săptămânii Cercetării și Inovării, organizată acolo. La eveniment, au participat reprezentanți ai unor mari centre universitare din Europa. Această călătorie științifică a fost una deosebit de fructuoasă, ce mi-a impulsionat activitatea profesională.

Săptămâna Cercetării și Inovării s-a desfășurat la un nivel înalt și a permis fiecărui participant să cunoască nu doar organizarea procesului de cercetare la universitatea spaniolă, dar și proiectele în derulare. Am fost impresionat de calitatea efectuării măsurărilor  științifice, pentru care Universitatea din Granada a fondat un centru special, unde sunt concentrate cele mai moderne echipamente.

Cercetători spanioli, dar și cei din alte universități europene, pot beneficia de asistența structurii menționate. În urma acestei experiențe notabile, am elaborat un program de studii pentru laboratorul nostru de la USM, pentru anul 2019, care poate deveni o bază științifică pentru proiecte de viitor, cu parteneri din UE.

Dr. Arcadi Chirița, cercetător științific al Laboratorului de Cercetări Științifice “Înregistrarea Fototermoplastică“, Institutul de Cercetare și Inovare USM

Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției