Dr. Peter Andras, PhD, directorul Școlii de Matematică și Informatică a Universității Keele din Marea Britanie, a susținut, recent, la USM, prelegerea „Self-aware Computing Systems”, în contextul unei mobilități de predare a Programului pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus+ al UE. Cu această ocazie, domnia sa a avut întâlniri cu conducerea USM și profesorii noștri, pentru stabilirea cooperării dintre USM și a Universitatea Keele în domeniul matematicii și informaticii. PeterAndras11

Dr. Peter Andras a subliniat existența unor multiple oportunități de colaborare prin modernizarea programelor educaționale, reformarea sistemului de învățământ pentru o mare reușită integrare în societate și pe piața muncii. Impulsionarea unui schimb de experiență dintre profesorii celor două instituții ar fi un pas, primele exemple în acest sens fiind un început de bun augur.

Viitorul unor programe de studii competitive pe piețele muncii din lume

Vizitele de început la universitatea britanică ale profesorilor USM s-au produs, în contextul mobilităților academice Erasmus+ – ale conf. univ. dr. Valentin Ungureanu, directorul Departamentului de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică și conf. univ. dr. Valeriu Guțu au beneficiat, de asemenea, de mobilități academice la  universitatea britanică.

”Optăm pentru un parteneriat durabil cu USM, deoarece este una dintre instituțiile de învățământ superior cu o bogată experiență academică, recunoscută încă din fosta URSS, unde se efectuau cercetări științifice profunde, cu renumiți profesori de matematică, informatică și inginerie.  Putem să învățăm unii de la alții și să ne îmbunătățim activitatea didactică.

Mai mult, la Facultatea de Matematică și Informatică din Chișinău există domenii având similitudini cu Școala de Matematcă și Informatică a Universității Keele.

Crearea unor programe de studii comune, competitive nu doar în țările noastre, ci și pe piețele muncii din lume, ar fi un proiect de mare viitor”, a conchis profesorul Peter Andras.

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM

Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției